Marwinbror's Blog

Dette er en blogg om lillebror som kom sist i en søskenflokk på 4. Han er født i Februar 2010, og hadde fra før 3 storesøstre på 2, 3 og 11 år. Grunnen til at jeg ønsket å opprette en blogg i hans navn, var at han fikk en tøff start på livet, Marwin ble 23 dager gammel livstruende dårlig. Etter en gentesting foretatt i Tyskland, fikk han bekreftet diagnosen: congenital nephrotick syndrome. Veldig enklet forklart: Nyrene hans tok ikke opp proteiner som de skulle, og de lakk det lille av proteiner som kroppen hadde av reserver. I denne bloggen kan du følge hans opp og nedturer frem til en nyretransplantasjon, og i tiden som følger etter.Jeg hadde hverken lest eller skrevet blogg tidligere, og denne ble helt i starten laget for å klare informere familie og venner som var bekymret. Jeg klarte ikke holde rede på hvem jeg hadde svart hva til, når jeg på 2 timer hadde fått 52 sms som igjen ble svart på etter å ha svart midt i en kaotisk situasjon. I etterkant valgte jeg å fortsette ha denne åpen, for informasjon til hvem som måtte finne det nyttig å lese om vår tid, våre opplevelser, våre kamper, våre gleder osv. Vi fikk så mye støtte av så mange medmennesker vi ikke engang kjente. Tusen tusen takk for følget <3

Onsdag 25. August 25/08/2010

Filed under: Uncategorized — marwinbror @ 10:44 pm

…og vannkoppene er så og si borte!!?!!??

Kun ørsmå røde prikker som er litt opphøyde. vi klør oss i hodet å jeg kjenner at jeg snart ikke tørr tror på noe som helst.

Merkelig smått igjen etter bare ei natt.

Ikke mye igjen av den store røde prikken, som hadde begynt å komme veske

Legen var å tittet i dag tidlig, det var kommet et par små røde «nupper» til.  Men ikke slike klassiske vannkopper. Legen tror likevel at dette er det, og vi venter i spenning på blodprøven vi skal ta neste mandag. (får svar på den forrige tatt denne mandagen- i morgen). Siste prøve ble tatt kvelden før prikkene kom, så vi må regene med at det kan være negativt svar på dem.

Dette er litt for spennende synes jeg.

Lillebror er fortsatt blid og fornøyd, har bare vært litt trøtt i dag. Ingen feber.

Han har gått opp 250 gr bare på 3 dager, så det synes godt at han er ødematøs /har endel vann i kroppen. Han så veldig fin ut da han lå på 7760, og tenker hans reelle vekt ligger rundt her et sted. Selv om jeg kunne ønsket at dagens vekt på 8010 godt kunne vært gjeldende på dette tidspunktet.

Ødamatøs, god å rund i kinna..

Marwin fikk smake på noen brødsmuler i dag. Det ble poppulært 🙂 Var mange laange blikk etter skiven som gikk inn i munnen til pappa og mamma, og han fikk de lengste armer for å prøve ta tak i den. Blir nok flere smuler her fremover 😉 Han har også blitt så flink til å holde flasken sin selv. 😉

Flink, næringsvett 🙂 Jada, med rosa smekke etter storesøstrene 😉

Reklamer
 

9 Responses to “Onsdag 25. August”

 1. Tine J Knive Says:

  Stine sine kopper var heller ikke store. Trur hu fikk ca 10 prikker. De forsvant også raskt. HÅPEHÅPE.

 2. Ingrid Waller Says:

  Da Markus hadde vannkopper var også prikkene nesten borte etter et par døgn. Krysser fingre og tenker på dere 🙂

  • marwinbror Says:

   Var de bare slike små»durter/nupper» da? Eller var de slike store gode væskefylte som dannet seg skorper på?

   • Ingrid Waller Says:

    De var ganske så små og jeg var veldig usikker på om og hva det var. Men, min mor som er sykepleier og andre med mer erfaring enn meg sa det var vannkopper. Det er vist veldig ulikt hvordan det arter seg. Han hadde feber og ubehag en kveld og natt, så frisk og rask igjen.

 3. Yvonne Reinfjell Says:

  Jeg skulle for alt i verden gitt Marwin, Tilde sin vekt.

  Hun veide igår 10.160g og er nå 70cm.
  Bare 6mnd og 10dager gammel :p

 4. Spent medfølger Says:

  Min nevø fikk vannkopper like etter han ble født. 1 liten vannkopp som ble borte ganske raskt. Legene mente likevel at det var vannkopper, så jeg krysser fingrer og ber om at det samme gjelder Marwin!! Lykke til, det er spennende å følge med dere!!!

  • marwinbror Says:

   Tusen takk, trenger å høre at dette faktisk er vannkopper. Utrolig hvor forvirrende det er å tro noe en dag, og neste dag er det nesten som jeg må klype meg i armen for å sjekke at jeg ikke har drømt 😉 Da håper vi at disse små «durtene» som er igjen, og som kommer og går litt faktisk er vannkopper. 🙂

 5. Tine J Knive Says:

  Næmmen i alle dager da…mystisk. Krysser alt jeg har for at det er vannkopper.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s