Marwinbror's Blog

Dette er en blogg om lillebror som kom sist i en søskenflokk på 4. Han er født i Februar 2010, og hadde fra før 3 storesøstre på 2, 3 og 11 år. Grunnen til at jeg ønsket å opprette en blogg i hans navn, var at han fikk en tøff start på livet, Marwin ble 23 dager gammel livstruende dårlig. Etter en gentesting foretatt i Tyskland, fikk han bekreftet diagnosen: congenital nephrotick syndrome. Veldig enklet forklart: Nyrene hans tok ikke opp proteiner som de skulle, og de lakk det lille av proteiner som kroppen hadde av reserver. I denne bloggen kan du følge hans opp og nedturer frem til en nyretransplantasjon, og i tiden som følger etter.Jeg hadde hverken lest eller skrevet blogg tidligere, og denne ble helt i starten laget for å klare informere familie og venner som var bekymret. Jeg klarte ikke holde rede på hvem jeg hadde svart hva til, når jeg på 2 timer hadde fått 52 sms som igjen ble svart på etter å ha svart midt i en kaotisk situasjon. I etterkant valgte jeg å fortsette ha denne åpen, for informasjon til hvem som måtte finne det nyttig å lese om vår tid, våre opplevelser, våre kamper, våre gleder osv. Vi fikk så mye støtte av så mange medmennesker vi ikke engang kjente. Tusen tusen takk for følget <3

1 uke siden transplantasjonen -Abstinenser- 06/06/2011

Filed under: Uncategorized — marwinbror @ 7:45 pm

Det har vært en litt tøff dag for Marwin i dag. Etter å ha stått på Morfin ei hel uke, merkes det når den kuttes ut helt. Den har gått kontinuerlig, først 2 ml i timen, så 1 ml i timen, i natt 0.5ml i timen for så å kutte den helt. Marwin får nå Paracet med Kodein, kodein omdannes til et type morfin. Men dette tar langtifra abstinensene desverre.

 

Abstinensene viser seg ved at han svetter MYE, kaldsvetter, skjelver, gråter og klarer ikke sove, når han får Vallergan får han sovnet, men ligger å rykker og skvetter til. Ikke så godt for den lille kroppen det heller. Men vi håper dette er raskt forbigående.

 

Et av stingene i halsen hvor de tok ut Hickmannkateteret har gått opp, og det spriker litt. Blir nok ikke noe vakkert arr, men det er jo bare en bagatell dersom det ikke setter seg vondt i det. Skjønnhetsoperasjoner får han vurdere senere i livet 😉

Fortsatt jobber nyren flott. De har i dag fjernet urinkateteret og CVK en de opererte inn ekstra under transplantasjonen. DEILIG å slippe noen av de slangene som satt fast i kroppen hans.  Han er overflyttet fra intensiven til kir. avdeling igjen. Her blir vi sannsynlig bare til i morgen, før vi flytter ned på medisinsk avd. i 2. etg.

Vi har blitt fantastisk godt behandlet her oppe i 4.etg. både på avdelingen og på intensiven. Gruer meg litt til å måtte flytte nå som vi hadde det så trygt og godt. Vi møter 2.etg med litt blandede følelser etter tidligere episoder. Vi håper det blir bra denne gangen og møter opp med blanke ark.

TUSEN TAKK TIL ALLE DERE FLOTTE PLEIERE,LEGER,KIRURGER OG ANESTESILEGER/SYKEPLEIERE VI HAR HATT HER OPPE I 4.ETG. 🙂

Reklamer
 

3 Responses to “1 uke siden transplantasjonen -Abstinenser-”

 1. elizabeth Says:

  Uff at han har abstinenser! Håper det går fort over!
  Jeg husker en sykepleier sa til meg : Når foreldrene legger merke til at arr er stygge er man absolutt på bedringens vei 🙂 Det er SÅ godt å lese at han er bedre og snart ute av intensiven. Et skritt nærmere hjem , selv om 2 etg ikke er drømmestedet. Dere får vel eget rom/isolat på posten, eller skal han innom midtstua?
  Lykke til videre 🙂
  Stor godbedringsklem

  • Pappa Says:

   Vi flyttet inn på Midtstua for 8 minutter siden. En kjent og hyggelig pleier tok i mot oss. Det var godt. Jeg var tidligere nede og snakked med dem. Fikk da til info at de ville sette sammen et team med ønsket kompetanse. Det var betryggende.

 2. Linda Says:

  Synd han skal ha abstinenser. Men får håpe det vil bli bedre for hver ag som går. Men vondt for et mammahjertet å se på og ikke minst ubehagelig for Marwin.
  Så positivt at nyren virker som den skal. Håper han får en god natt og at du får en god natt. Sender mange gode tanker og klemmer fra meg til dere alle.


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s